Language
Social

Woonhuis Seaquarium


Het huis ligt aan zee, aan de zuidkust van Curaçao en volgt de contouren van de kustlijn. De verschillende niveaus in het huis zijn gebaseerd op de bestaande hoogtes van de rotsen. Dit geeft tegelijkertijd een extra dynamiek aan het huis.
De opdrachtgever wilde een Tropisch Caribisch huis met hoge open daken en lage galerijen. Deze zijn terug te vinden in de bouwstijl en de sfeer van het huis waarin de verschillende onderdelen aan elkaar zijn geschakeld. De daken zijn afgewerkt met Canadese houten shingles.
Door de grote dakoverstekken aan de zuidzijde wordt de zonne warmte buiten het gebouw gehouden en is de natuurlijke ventilatie optimaal. Dit zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Ook is er een osmose-systeem dat het onttrokken zeewater omzet naar zoetwater voor het zwembad.

Datum

2007

Categorie

Living